A terméked számára megfelelő csomagolást az alábbi szempontok figyelembe vételével érdemes kiválasztanod.

 

Milyen jellemzői vannak a terméknek?


A csomagolás kiválasztásánál – első lépésként – érdemes átgondolni a becsomagolni kívánt terméked jellemzőit. A papírvastagság miatt fontos szempont lehet a a termék súlya és állaga, amely a felületkezelés miatt sem elhanyagolható szempont. A zsírosabb, krémesebb ételek csomagolása esetén mindenképpen ajánljuk , hogy a doboz belső oldala fóliázott legyen. Ezzel a csomagolás anyagát védjük meg az átázástól. Ezen szempontok mellett érdemes elgondolkodni, hogy hány darab terméket szeretnél egy dobozba helyezni, mert ez is befolyásolhatja a doboz méretét és az alapanyagválasztást.

A formaválasztás

A formaválasztásnál nagyon fontos szempont, hogy mi lesz a csomagolás fő funkciója. Csak tárolni szeretnéd a terméket, vagy szállításra is használod. Ebben az esetben a legegyszerűbb, masszívabb forma lehet a legjobb megoldás, amely könnyen raktározható és kis helyen elfér. Fő szempont lehet a figyelemfelkeltés is. Ez esetben érdemes olyan “érdekesebb” formát választani, amely növeli a szépségérzetet és felkelti a vásárlók figyelmét.

Méretválasztás

 

 

méret kiválasztása

 

Terméked ideális dobozméretét akkor tudod meghatározni, amikor az alap termékjellemzők, illetve a dobozforma megvan. A megfelelő méretet úgy kell meghatározni, hogy a termék mértéhez mindkét oldalról és felőlről is hozzá számolsz még még 5 – 5 mm-t. Amennyiben több terméket szeretnél betét nélkül egy dobozba becsomagolni, számolj közöttük 1-2 mm távolságot, illetve a külső termékek körül és fölött is legyen meg az 1-2 mm. Így meg tudod határozni, hogy mekkora méretű dobozra van szükséged.

Milyen legyen a csomagolásunk külső megjelenése

 

 doboz külső megjelenése

 

Külső megjelenés megtervezéséhez érdemes kikérni egy grafikus véleményét, aki az igények felmérése alapján készíti el a doboz külső megjelenését. A grafikus számára szükséges lehet, hogy elküld neki a doboz 1:1 –es (mérethelyes) stancrajzát, amelyet az Éndobozom.hu oldalon, minden termék adatlapján megtalálsz, a választott méretnél.

A dobozhoz megtervezett grafika nyomtatható 4+0 szín, vagy akár egy direkt szín felhasználásával. Amennyiben a vállalkozásnak nincs (még) saját színkódja az arculathoz, érdemes a dobozrendelés esetén 4+0 nyomást kérni.

Külső felületkezelésként érdemes kérni matt, illetve fényes lakkot, valamint fóliát. Ezzel növeled terméked vizuális megjelenését, megvéded a karcolódástól és a festék lekenődéstől.

Ajánlott termékeink

Az Éndobozom.hu oldalon összegyűjtöttük és funkció szerint is rendszereztük a fogyasztók által leggyakrabban keresett doboz és tálca formákat és méreteket.

Termékeinkről bővebb információt itt találsz.

Amennyiben dobozrendelésed során problémád adódik, keress minket bizalommal az info@endobozom.hu e-mail címen.