Toggle Nav
Kosaram
Bezárás

Csomagolás és papírdoboz gyártás

A dobozgyártás folyamata

A megrendelés után a munka a gyártáselőkészítő kollégánk felügyelete alá kerül, aki elindítja és felügyeli a gyártási folyamatot. Amennyiben igényeltél nyomatlan mintát és/vagy nyomott proofot, a gyártáselőkészítő addig nem indítja el a gyártást, amíg a proofokat egy e-mailben jóvá nem hagyod.

A megrendelés beérkezése után (a proof igénylés esetén a jóváhagyó e-mail megérkezése után) elkezdjük a gyártást.
A dobozgyártás több részfolyamatból áll, amelyek nagyon komoly technológiai hátteret és szakértelmet igényelnek. Az alábbi videóban nagyon röviden összeállítottuk a dobozgyártás folyamatait, hogy el tudd képzelni, hogyan fog a Te dobozod is készülni.

Videó a dobozgyártás folyamatáról

 A feltöltött grafikai állományt ellenőrizzük, hogy az megfelel-e a nyomdai követelményeknek.

Ezután színekre bontva lemezeket készítünk a nyomáshoz. A színeket a nyomógépbe behelyezve kinyomtatjuk az íveket. Ha a megrendelésben szerepel lakkigénylés, azt a nyomtatással egyidőben visszük fel az ívekre.

Dobozok rendelése esetén nyomtatás után (amennyiben a megrendelésben szerepel) lefóliázzuk az íveket, ha nem szerepel, közvetlenül átvisszük a stancgépekhez, ahol az ívekből kimetszük a doboz formát.

Ezután a konstrukciótól függően történik a ragasztás és a csomagolás. A csomagolás gyűjtődobozokba történik, ahol az esetek nagy részében lapraszerelve kerül a termék, de vannak olyan konstrukciók is ahol összeállítva csomagoljuk őket.

A rendelés leadáskor lehetőséged van három gyártási határidő közül választani, mely határidő jelentősen befolyásolja a végső árat, tehát minél több időnk marad a gyártásra annál kedvezőbb árat tudunk ajánlani.

A gyártási határidők

A STANDARD gyártási határidő többnyire 8-13 munkanapos átfutást garantál, a termék elkészítésének egyszerűségétől függően. Amennyiben a legkedvezőbb ár elérése a cél, a határidőt illetően pedig engedékenyebb vagy, válaszd a STANDARD átfutási időt és szokatlanul kedvező árakat fogsz tapasztalni. Ez az alapértelmezett szolgáltatásunk, mely természetesen ingyenes. 

A GYORS gyártási határidő 6-11munkanap, ez a STANDARD-nél ugyan magasabb, de még mindig kifejezetten kedvező árakat kínál. Ez egy nagyon jó kompromisszum a határidő és az ár tekintetében. A GYORS gyártási határidő választása esetén extra költséget számítunk fel, melynek költsége a következőképpen alakul: a gyártási költséghez egy fix 2500 Ft-ot, a teljes végösszegre pedig +10%-ot terhelünk. 

Az EXPRESSZ gyártási idő 4-9 munkanap. Az árak ennél az átfutási típusnál a legmagasabbak, viszont még mindig nem haladják meg a normál piaci árszintet. A határidők különösen gyorsak még a bonyolultabb konstrukciók esetén is. Az EXPRESSZ gyártási határidő választása esetén extra költséget számítunk fel, mely a következőképpen alakul: a gyártási költséghez egy fix 2500 Ft-ot, a teljes végösszegre pedig +20%-ot terhelünk.

A pontos gyártási dátumokat, a termék konfigurálásakor az „opciók” résznél választhatók, és az összefoglalás blokkban még módosíthatóak. Az átfutási idő váltogatásával (Standard, gyors, expressz), változnak a nettó ára is és a várható szállítási dátum.

A fenti gyártási időbe már a megrendelés/leadás napját is beleszámítjuk, a végső szállítási dátumhoz hozzájön plusz egy nap, amennyiben futárszolgálattal vagy Postaponra történik a kiszállítás. 

A gyártási idők teljesülésének feltételei

- a nyomdai anyagot a megadott anyagleadási határidőn belül feltöltöd oldalunkra
- a nyomdai anyagok az adatellenőrzéseken megfelelnek vagy javíthatóak
- ha a megrendelés során proofot igényeltél (színhelyes proof, nyomatlan makett) vagy egyéb okból (hibás anyag) jóváhagyás szükségeltetik, az határidőn belül megtörténik
- ha az előre utalás fizetési módot választottad, a fizetés az anyagleadási vagy a jóváhagyási határidőn belül megtörténik.

Amennyiben a megadott határidők nem teljesülnek, úgy a megrendelés csak a feltételek teljesülése esetén tudjuk a következő munkanapra ütemezni.