Gyártási folyamat

A megrendelés után a munka Péter Gábor gyártáselőkészítő kollégánk felügyelete alá kerül, aki elindítja és felügyeli a gyártási folyamatot. Amennyiben igényeltél nyomatlan mintát és/vagy nyomott proofot, Gábor addig nem indítja el a gyártást, amíg a proofokat egy e-mailben jóvá nem hagyod.

A megrendelés beérkezése után (a proof igénylés esetén a jóváhagyó e-mail megérkezése után) Gábor elindítja a gyártást.

A dobozgyártás több részfolyamatból áll, amelyek nagyon komoly technológiai hátteret és szakértelmet igényelnek. Az alábbi videóban nagyon röviden összeállítottuk a dobozgyártás folyamatait, hogy el tudd képzelni, hogyan fog a Te dobozod is készülni.

Videó a dobozgyártás folyamatáról

 A feltöltött grafikai állományt ellenőrizzük, hogy az megfelel-e a nyomdai követelményeknek.

Ezután színekre bontva lemezeket készítünk a nyomáshoz. A színeket a nyomógépbe behelyezve kinyomtatjuk az íveket. Ha a megrendelésben szerepel lakkigénylés, azt a nyomtatással egyidőben visszük fel az ívekre.

Dobozok rendelése esetén nyomtatás után (amennyiben a megrendelésben szerepel) lefóliázzuk az íveket, ha nem szerepel, közvetlenül átvisszük a stancgépekhez, ahol az ívekből kimetszük a doboz formát.

Ezután a konstrukciótól függően történik a ragasztás és a csomagolás. A csomagolás gyűjtődobozokba történik, ahol az esetek nagy részében lapraszerelve kerül a termék, de vannak olyan konstrukciók is ahol összeállítva csomagoljuk őket.