Felületkezelésekről

A dobozgyártásnál a grafika papírra történő nyomtatásával egy időben vagy az után különböző felületkezelési eljárásokat alkalmazunk, hogy megvédjük a nyomatot a sérülésektől. A termék rendelése során az alábbi felületkezelési lehetőségek közül tudsz választani. Amennyiben további kérdésed lenne a számodra ideális felületkezelési eljárásokról, vedd fel velünk a kapcsolatot telefonon, e-mailen vagy chaten keresztül.

A nyomott ív védelme érdekében érdemes igénybe venni minimum egy diszperziós lakkot felületkezelésként. Ez megóvja a papírt, nyomott papírt az elkenődésektől és karcosodástól. Zsírosabb, nedvesebb élelmiszerek esetében fólia használatát javasoljuk, amely megóvja a papírt az átázástól.

Matt diszperziós lakk

matt diszperziós lakk

A matt diszperziós lakk megvédi a nyomatot a sérülésektől, lehúzódástól vagy elkenődéstől. Gyorsan szárad. Száradt állapotban szagtalan. Fokozott nedvességtűrő képességgel rendelkezik. Effektek nélküli matt felületeket tesz lehetővé. Enyhén selymes hatású látványt nyújt.

Fényes diszperziós lakk

Fényes diszperziós lakk

A fényes diszperziós lakk megvédi a nyomatot a sérülésektől, lehúzódástól vagy elkenődéstől. Gyorsan szárad. Száradt állapotban szagtalan. Fokozott nedvességtűrő képességgel rendelkezik. Fényes felületet hoz létre a nyomaton.

Fényes Fólia

Fényes fólia

Az egyik leggyakrabban és legáltalánosabban használt felületkezelési eljárás. Magazinoknál, brosúráknál, egyéb nyomdai termékeknél, dobozoknál egyaránt alkalmazzuk. Egyrészt fizikai védelmet biztosít a terméknek. Másrészt emeli a vizuális megjelenést. Nedves és zsíros élelmiszereknél kifejezetten javasoljuk használatát, hogy megóvja a papírt a könnyű átázástól. PE alapanyagú fóliák élelmiszerekkel közvetlenül érintkezhetnek. A fényes felületű fólia csillogó.

Matt Fólia

matt fólia

Az egyik leggyakrabban és legáltalánosabban használt felületkezelési eljárás. Magazinoknál, brosúráknál, egyéb nyomdai termékeknél, dobozoknál egyaránt alkalmazzuk. Egyrészt fizikai védelmet biztosít a terméknek. Másrészt emeli a vizuális megjelenést. Nedves és zsíros élelmiszereknél erősen javasoljuk használatát, hogy megóvja a papírt a könnyű átázástól. PE alapanyagú fóliák élelmiszerekkel közvetlenül érintkezhetnek. A matt fólia fénytelen, enyhén puha tapintású.