alapanyagokról

papír ikon

Gyártás során használt papírfajták

Nyomtatás során az alábbi papírfajtákat alkalmazzuk. Termékenként eltérő lehet, hogy melyiket javasoljuk. Minden termék esetében egy fajta, a termékhez leginkább illő papírt ajánlunk különböző vastagságokban.

 

Arktika GC1

Elsődleges rostból készült, félfényes felső és egyszer mázolt hátoldallal, 3 rétegű karton. Nagyon jó mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik. Kellemes a tapintása, sima a felülete és kiválóan visszaadja a színeket, színstabilitást biztosít. Kiválóan hajtogatható, domborítható, fóliázható, forma lakkozható. A papír élelmiszerek csomagolására alkalmas.

Alaska Plus GC2

Elsődleges rostból készült, egyik oldalán mázolt, 3 rétegű karton. Kétszer mázolt, erős dobozkarton, amelynek hátoldala kissé krémszínű. Sima felszíne és kopásállósága miatt a grafikát hosszú ideig megőrzi. Kiválóan hajtogatható, fóliázható, formalakkozható, ragasztható. Élelmiszerek csomagolásárára történő felhasználása élelmiszer- egészségügyi szempontból nem kifogásolható. Száraz, nem zsíros élelmiszerekkel közvetlenül is érintkezhet.

SBS Karton

Ezt a kartonfajtát kifejezetten prémium kategóriás termékek csomagolására ajánljuk, mert kiváló tulajdonságai miatt a luxus és a minőség érzetét kelti. Tiszta cellulóz karton, 100%- ban fehérített cellulózból. Nagy a fehérsége és magas a fényessége. A karton alkalmas az élelmiszerekkel való közvetlen érintkezésre. Nagy a szilárdsága és jó a feldolgozhatósága. Mindkét oldala kétszer mázolt.

Korsnas Carry

Előoldalon háromszor mázolt barna hátoldalú kraft karton. Magas a szakítószilárdsága. Olyan típusú termékekhez ajánljuk, amelyeknél fontos, hogy a csomagolás masszív, ellenálló legyen. Íz és aroma érzékeny termékek csomagolásához is kiváló választás.

Multicolor Belvedere

Kíváló műszaki jellemzői miatt széleskörűen felhasználható karton. Jó felületi simasággal és fényességgel rendelkezik. Magas a szakítószilárdsága. Hátoldala kissé krémszínű.

Ofszet papír

Fehér, famentes, mázolatlan, fénymásoló papírhoz hasonló alapanyag. Felületkezelt, natúr, enyhén simított. Leginkább szöveges, fotó nélküli kiadványok gyártásához ajánljuk. Ennek oka, hogy a papír magába szívja a festéket, ezáltal a képek elveszítik élénk színűket.

Műnyomó papír

Műnyomó papír fényes Felülete igényes. Kiválóan alkalmas képek, grafikus anyagok nyomtatására. A fényes papír jobban csillog, bár napfényben nehezebb a rajta nyomtatott szöveget elolvasni. A színek gyönyörűen jelennek meg a papíron.

Műnyomó papír mattFelülete igényes. Kiválóan alkalmas képek, grafikus anyagok nyomtatására. A színek gyönyörűen jelennek meg a papíron. A matt egy kicsit visszafogottabb és ezáltal exkluzívabb hatást kelt.

E- Hullámpapír

Kiválóan nyomtatható, környezetbarát és 100%-ban újrahasznosítható. Egy hullámosított papírréteg hullámgerinceire mindkét oldalon egy-egy sima papírréteget ragasztanak. Ezáltal a hullámpapír masszív és nagyon ellenálló tulajdonságokkal rendelkezik.

 

Nyomtatás

Nyomtatás során szinte mindegyik terméket 4+0 színnel nyomunk. Ez alól kivétel a mikrohullám tálca, ahol 1+0 színnyomást alkalmazunk.

4+0

4+0 A lapot csak az egyik oldalon nyomjuk meg színesben, a hátoldalát nem. 4 db szín, jellemzően: cián, magenta, sárga, fekete egymásra nyomásával alakul ki a végső nyomat.

1+0

1+0 A hullámkartont az egyik oldalon egy színnel, szitanyomással nyomjuk, a belső oldalát nem. A szín lehet Pantone szín is, az anyagleadásnál írd meg a Pantone számot. Kérlek vedd figyelembe, hogy a szitanyomtatás nem biztosít olyan magas minőséget, mint az ofszet nyomtatás és a nyomat egyszerűbb vonalas grafika esetén mutat szépen.